Актери на Фестивалу

Милош Тимотијевић

Глумац
Подели:

Инфо

  • Име: Милош Тимотијевић
  • Датум рођења: 09, мар 1975
  • Боравиште: Србија
  • Висина: 185
Линкови:

Биографија

Милош Тимотијевић (Београд, 9. март 1975) је српски глумац.

На филму и серијама је углавном играо споредне ликове и прославио се улогама опасних момака, чему је дао лични печат. Из другог покушаја уписао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду, где је и дипломирао 1999. године. Прославио се и у Холивуду, играо је у страним филмовима.

На сценама београдских позоришта, Милош Тимотијевић игра у следећим комадима: „Докле?“, „Расправа са Ернестом Че Геваром“, „Змијско легло“ у Атељеу 212, „Посета старе даме“, „Живот стоји, живот иде даље“ у Битеф театру, „Инстант сексуално васпитање“, „Није странац, мајке ми“ у позоришту „Бошко Буха“, „Кичма“, „Три сестре гледају Чехова“ у Малом позоришту „Душко Радовић“, „Прича из Вилинске шуме“, „Себични принц“, „Златокоса“ у Позориштанце „Пуж“.

Филмографија на Фестивалу

Social

Летња позорница у Тврђави

Преспав
ПРЕСПАВ / Филмски Сусрети 2021

ТВ серија "Преспав" је оригинални играни телевизиски програм у формату ситкома у продукцији ОХО. Састоји се од 5 сезона за чије су потребе продуциране укупно 122 епизоде. Део њих је у копродукцији са Македонском Радио Телевизијом (сезоне 3, 4, 5).

Пансион "Преспав" је метафора реалних друштвених дешавања у Северној Македонији. У њима се огледа балкански менталитет од кога ликови не могу да побегну, док истовремено имају и жељу да успоставе и да поштују европске стандарде.

Ова ситуација доводи ликове у стални конфликт, док из њихових неспоразума произлазе комичне ситуације у којима се препознају и сами гледаоци.

Прича прати браћу Бузалевски који отварају пансион у Преспи, на месту очеве куће, уз помоћ средстава из европских ИПА фондова. Поред браће, живот у пансиону праве узбудљивим њихови романтични партнери/ке, сарадници, пријатељи из детињства и гости који долазе у рај поред Преспанског језера.

Оригинална идеја: Елеонора Венинова и Пеце Талески
Продуцент: Пеце Талески
Режија: Игор Иванов, Вардан Тозија, Гјоргји Унковски, Дина Дума и др.
Сценарио: Сашо Кокаланов (главни сценариста), Артин Селмани, Вардан Тозија и други (С. Македонија), Алек Попов и Дељана Манева (Бугарија), а од следеће шесте сезоне и Небојша Ромчевић и Маја Новељић Ромчевић (Србија).

Играју: Јелена Јованова Перић, Дритон Вејсели, Тијана Дапчевић, Игор Ангелов, Васил Зафирчев, Горан Стојаноски, Игор Стојчевски, Игор Дзамбазов, Адријан Азири, Емра Куртишова, Наташа Петровић, Владимир Тулиев, Владо Јовановски.