Актери на Фестивалу

Драган Бјелогрлић

Глумац, Редитељ, Продуцент
Подели:

Инфо

  • Име: Драган Бјелогрлић
  • Датум рођења: 10, окт 1963
  • Боравиште: Србија
  • Висина: 173
Линкови:

Биографија

Драган Бјелогрлић је рођен 10. октобра 1963. у Опову, а само две године касније долази у Београд где је пре уписа на Факултет драмских уметности, завршио основну и средњу школу. Први пут је пред камерама глумио са 15 година и то у филму “Бошко Буха” (1978), тумачећи лик Саве Јовановића Сирогојна.

Након дипломирања на ФДУ 1989, уследиле су, једна за другом улоге које су га прославиле као глумца, али и уврстиле међу водеће српске уметнике. Велику јавну пажњу привукао је улогом Слободана Попадића у серији Бољи живот (1987 - 1990). Након те улоге, уследиле су улоге у ТВ серији „Заборављени“ (1990) и филмовима „Црни бомбардер“ (1992), „Пун месец над Београдом“ (1993), „Лепа села лепо горе“ (1996). До сада је играо у скоро 40 филмова, двадесетак ТВ серија и драма и 11 позоришних представа. Почетком 1994. основао је продуцентску кућу “КОБРА ФИЛМ”, која је за само неколико година потписала неке од најгеданијих позоришних представа, филлмова и ТВ серија.

Последњих 20 година Бјелогрлић се посветио продукцији, а први филм који је продуцирао била су “Лепа села лепо горе”. Своје уметничке амбиције наставио је и као редитељ режирајући играни филм и ТВ серију ”Монтевидео, бог те видео!”, са којим је постигао велики успех. Филм је изабран за српског представника за награду Оскар. Последње две године поставио је нове стандард у ТВ серијама, постигавши велики успех са серијалом “Сенеке над Балканом”, чији нас наставак убрзо очекује.
Ожењен је Мајом Бјелогрлић са којом има кћерку Миу и сина Алексеја.

Филмографија на Фестивалу

Летња позорница у Тврђави, Ниш

Продаја карата

Продаја комплета карата за 54. Филмске сусрете је завршена, тако да се од вечерас у 18 сати, испред улаза на Летњу позорницу, могу купити само појединачне карте за то вече, по цени од 400 динара.