Актери на Фестивалу

Вук Костић

Глумац
Подели:

Инфо

  • Име: Вук Костић
  • Датум рођења: 22, нов 1979
  • Боравиште: Србија
  • Висина: 186
Линкови:

Биографија

Вук Костић (Београд, 22. новембар 1979) је српски позоришни, телевизијски и филмски глумац.

Биографија

Отац му је познат позоришни и филмски глумац 1970-их и 1980-их, Михајло Костић Пљака, а унук Нестора-неге Костића, једног од оснивача и глумаца првог позоришта у Прокупљу, пре Другог светског рата. Старији му је брат професионални ронилац.

Одрастао је на Врачару. Глумачку каријеру започео је још као дечак играјући у неколико филмова и у телевизијској серији Отворена врата. Са 6 година играо је и у Атељеу 212 у комаду Душана Ковачевића „Свети Георгије убива аждаху“ у режији Љубомира Муција Драшкића, улога Ване сироче. Истовремено игра главну улогу у дечјем комаду Кристине Нестлингер „Конрад“ у режији Зорана Ратковића са Ољом Грашич. На телевизији снима драме „Врење“, „Дом Бергманових“ и бројне дечје образовне емисије и серије за децу: „Књига је да се чита“, „Језички забавник“, „Огледи из стила“, „Страшна Прича“, итд

Похађао је 11. Београдску Гимназију на Лекином Брду. После 3. разреда гимназије је започео студије, глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Био је на класи са Ненадом Стојменовићем, Соњом Колачарић, Бојаном Стефановић, Аном Маљевић и Гораном Јевтићем. Дипломирао је јуна 2001. године представом „Мушица“ (Руцанте-а).

Пре завршетка студија на 3. години студија, Вук почиње снимање филма "Апсолутних 100" из 2001. године. Срдана Голубовића, којим храбри режисер - коме је то први филм и његов главни глумац коме је то такође први играни филм постижу изузетан успех у земљи и иностранству. Вук игра улогу омладинског шампиона у стрељаштву - Сашу Гордића. Пажњу на себе је скренуо овом улогом

По завршеним студијама Вук уписује постдипломске студије из историје филма.

Филмографија на Фестивалу

Social

Летња позорница у Тврђави

Преспав
ПРЕСПАВ / Филмски Сусрети 2021

ТВ серија "Преспав" је оригинални играни телевизиски програм у формату ситкома у продукцији ОХО. Састоји се од 5 сезона за чије су потребе продуциране укупно 122 епизоде. Део њих је у копродукцији са Македонском Радио Телевизијом (сезоне 3, 4, 5).

Пансион "Преспав" је метафора реалних друштвених дешавања у Северној Македонији. У њима се огледа балкански менталитет од кога ликови не могу да побегну, док истовремено имају и жељу да успоставе и да поштују европске стандарде.

Ова ситуација доводи ликове у стални конфликт, док из њихових неспоразума произлазе комичне ситуације у којима се препознају и сами гледаоци.

Прича прати браћу Бузалевски који отварају пансион у Преспи, на месту очеве куће, уз помоћ средстава из европских ИПА фондова. Поред браће, живот у пансиону праве узбудљивим њихови романтични партнери/ке, сарадници, пријатељи из детињства и гости који долазе у рај поред Преспанског језера.

Оригинална идеја: Елеонора Венинова и Пеце Талески
Продуцент: Пеце Талески
Режија: Игор Иванов, Вардан Тозија, Гјоргји Унковски, Дина Дума и др.
Сценарио: Сашо Кокаланов (главни сценариста), Артин Селмани, Вардан Тозија и други (С. Македонија), Алек Попов и Дељана Манева (Бугарија), а од следеће шесте сезоне и Небојша Ромчевић и Маја Новељић Ромчевић (Србија).

Играју: Јелена Јованова Перић, Дритон Вејсели, Тијана Дапчевић, Игор Ангелов, Васил Зафирчев, Горан Стојаноски, Игор Стојчевски, Игор Дзамбазов, Адријан Азири, Емра Куртишова, Наташа Петровић, Владимир Тулиев, Владо Јовановски.

View the embedded image gallery online at:
https://filmskisusreti.rs/akteri/77-vuk-kostic#sigProId74fd40ee03