Филмови на Фестивалу

ПРИХВАТИ ИЛИ ОДБИЈ (2023)

Драма, Гостујући филм | 150
Рејтинг:
8/10
8

Инфо о филму

Радња

Напети трилер говори о групи тинејџера која се упушта, на први поглед, у безазлено такмичење знања, вештине и сналажења. Данашња омладина зарад додатне забаве, тренда, искуства и бунтовништва - лако прихвата разне изазове, а поготово ако се у позадини смеши и нека новчана награда. Све почиње опуштено и врло забавно, али игра сваком рандом, све више ескалира. Организација игре им убрзо указује на озбиљност у којој су се нашли, јавним одавањем приватних информација и тајни сваког такмичара понаособ. Чињеница да се откривају ствари које до сада нису знали једни о другима, испуњавање разних изазова - доводи до додатних заплета у филму. У таквим ситуацијама нико не остаје бистре главе, али је ипак јасан њихов тренутни циљ у игри - сачувати исту.

Подели:

Трејлери и инсерти

ПРИХВАТИ ИЛИ ОДБИЈ

Драма, Гостујући филм

6/10

danilo

9 Месеци ago
10/10

Petar

9 Месеци ago

Social

Летња позорница у Тврђави

Преспав
ПРЕСПАВ / Филмски Сусрети 2021

ТВ серија "Преспав" је оригинални играни телевизиски програм у формату ситкома у продукцији ОХО. Састоји се од 5 сезона за чије су потребе продуциране укупно 122 епизоде. Део њих је у копродукцији са Македонском Радио Телевизијом (сезоне 3, 4, 5).

Пансион "Преспав" је метафора реалних друштвених дешавања у Северној Македонији. У њима се огледа балкански менталитет од кога ликови не могу да побегну, док истовремено имају и жељу да успоставе и да поштују европске стандарде.

Ова ситуација доводи ликове у стални конфликт, док из њихових неспоразума произлазе комичне ситуације у којима се препознају и сами гледаоци.

Прича прати браћу Бузалевски који отварају пансион у Преспи, на месту очеве куће, уз помоћ средстава из европских ИПА фондова. Поред браће, живот у пансиону праве узбудљивим њихови романтични партнери/ке, сарадници, пријатељи из детињства и гости који долазе у рај поред Преспанског језера.

Оригинална идеја: Елеонора Венинова и Пеце Талески
Продуцент: Пеце Талески
Режија: Игор Иванов, Вардан Тозија, Гјоргји Унковски, Дина Дума и др.
Сценарио: Сашо Кокаланов (главни сценариста), Артин Селмани, Вардан Тозија и други (С. Македонија), Алек Попов и Дељана Манева (Бугарија), а од следеће шесте сезоне и Небојша Ромчевић и Маја Новељић Ромчевић (Србија).

Играју: Јелена Јованова Перић, Дритон Вејсели, Тијана Дапчевић, Игор Ангелов, Васил Зафирчев, Горан Стојаноски, Игор Стојчевски, Игор Дзамбазов, Адријан Азири, Емра Куртишова, Наташа Петровић, Владимир Тулиев, Владо Јовановски.